JANJI..!!

JANJI..! Sebut jer ayat niy musti korang ada cerita dan pengalaman masing-masingkan.
korang musti pernah sakit hati dengan orang yang janji kosongkan
Nak buat macam mana sebab ramai yang berjanji tapi tak tepatikan...
JANJI..! Semua orang boleh berjanjilah sebab! benda tak kena bayar beb,tapi..,pandai janji pandailah tunaikan...kan?!
Cite pasal janji niy,Gmey ada satu kisah,niy kisah benar Gmey dan Best Friend Gmey,
kawan dari kecik sampai besar..dulu tak pernah pulak janji munafik cam niy,tapi skarang..bila dah pandai bergaul automatik pandai menipu..,setiap benda yang dia janji kat Gmey langsung tak tepati,kalau sekali,dua kali tuh bolah lar dimaafkan,tapi kalau dah 4,5 kali...takkan nak kena lagi wat kali ke-6,
So...bagi Gmey lebih baik reject jer lah kawan camniy..wat per kan?(wat sakit hati lar..huk3)
So...Kalau korang masih ada janji kat kawan-kawan atau sesiapa pun yang belum korang tepati,
lebih baik tunaikan cepat-cepat,nanti korang akan dilabelkan pengbohong,munafik...;)
kalau kita tak yakin kita boleh tunaikan,janganlah kita berjanji..
sebab janji tuh akan memakan diri kita sendiri...
Ingatlah orang yang tidak tepati janjinya adalah golongan orang yang munafik...
Berjanjilah mengikut kemampuan kita...
skarang ingat balik janji korang yang belum ditunaikan tuh...ingat!!ingat!!

by GmEy : adiOss...:)

1 Comment:

GmEy said...

sape mkn cili..dia terasa pedas ek...huk3...

 

Facebook Page

About Me

Hi, Selamat datang ke BLOG Gmeyz, Semua cerita suka duka gmeyz ada kat sini sampai bila2.. Baca kalau rasa suka, blah kalau rasa menyampah.. make it easy.. bye..!