DEBIT ADVICE ??



cek balance kat maybank to 2 tgk2 ada cas debit advice...
pewh.. terkejut jgak r.. sebelum nie xder pOm..
nasib baek RM8 jer.. masih boley terima hakikat..
tapi perasaan tak puas hati dan  ingin tahu membuatkan aq call maybank centre..
tanya punya tanya depa ckp :

Gmey       : Cas debit advice tu cas untuk apa ya ?
Maybank  : boley saya tahu berapa cas yang dikenakan dan tarikh cas tersebut ?
Gmey       :  cas RM8 pada tarikh 6 jan 2013.....
Maybank  : sebentarnya En.Gmey..^^
***********************************************
Maybank  : cas RM8 adalah cas untuk debit kad anda, RM8 tu adalah cas tahunan kad maybank.
Gmey       : semua penguna kad maybank ada kena cas RM8 ke setahun ?
Maybank  : tak semua pengguna kad maybank kena cas tahunan ini, pengguna yang kena cas tahunan adalah pengguna kad maybank yang akaunnya pengeluaran wang tanpa had setiap hari. bagi pengguna yang ada had pengeluaran tiada cas tahunan dikenakan.
Gmey    : %^&&***%$^#^(blur... slama nie duk pkai xder pom cas.. dah 3 tahun pkai kad nie wei)

**pape pOm nasib baek RM8 setahun.. harap stahun skali jer diorang potong..
** macam2 citer dah aq dengar pasal makan duit akaun nie,, harap tak kan blaku kat akaun aq..^^
**Semoga maybank memahami pengguna dan hak pengguna,, potong tu bagi tau dgn jelas.. jgn maen ambik jer,, cuba bayangkan RM8 x 1000 pngguna = Rm8000.. tu baru 1000 pengguna.. lau 10 000? 100 000?
kaya lah korang.. riba weii..~

adiosss....
wasalam...



2 Comment:

Anonymous said...

saya pum pernah kena debit advice.. tapi bukan RM8.. tapi RM32, tak tahu cas untuk apa.. kalau boleh maybank sepatutnya menjelaskan la cas apa.. jgn duk tahu makan duit je..

Are You said...

saya punya kena 500.....rasa mcm nk nangis, blh mkn utk sbln tuuu

 

Facebook Page

About Me

Hi, Selamat datang ke BLOG Gmeyz, Semua cerita suka duka gmeyz ada kat sini sampai bila2.. Baca kalau rasa suka, blah kalau rasa menyampah.. make it easy.. bye..!