DanOk..

Pengalaman Ke Danok Untuk kali ke-4

Huu.. DanOk tu nama salah satu pekan di thailand.. Sempadan malaysia antara bukit kayu hitam, kedah. . Danok nie dekat jer dgn Pekan changlun, kedah. Lebih kurang 15minit jer.. nak masuk danOk kena ada passport tau pOm border pass .. Bg rakyat perlis, kelantan,kedah dan perak.. Boleh masuk danOk - hatyai pkai border pass jer..  border pass boleh dibuat di mana2 pejabat imigresen dgn membawa dokumen sperti.. salinan IC , gambar passport 2 keping dan Duit RM10.. Murah jer kan.. Border sah selama 6bulan.. Dan boleh stay kat siam selama seminggu.. Nak masuk danok boleh bawak kereta.. Tapi kena ada geran kereta lar,, kalau xder geran.. Kereta kena parking kat area pos imigresen atau kat free duty market berhampiran. . 

Apa yang best??
Bagi kanak2 rebina mcm sya.. Danok nie best makan2 n shopping..^^ 
Mknan yg best kat sana.. Pulut ayam.. Daging bakar.. TOmyam..
Pewh.. Memang puas hati r.. Sedap dan murah..
Kat pekan danok berurusan pakai duit malaysia jer.. x payah tukar duit siam.. Kalau masuk hatyai baru kena pakai duit bath... 
Bagi yang dewasa n kaki enjoy..Kat danok nie syurga dunia r.. Rumah urut.. Clubbing , n laen2 dgn harga servis yang murah dan servis terbaek punya.. 

*******************
Klau ada peluang.. Pergi lar sana.. Syok..^^


Adioss.

GP



2 Comment:

Anonymous said...

bgaimana status halal makananan disana?

Gmeyz Purple said...

pekan dannok banyak kedai orang muslim, sudah pasti makanan nya halal... :)

 

Facebook Page

About Me

Hi, Selamat datang ke BLOG Gmeyz, Semua cerita suka duka gmeyz ada kat sini sampai bila2.. Baca kalau rasa suka, blah kalau rasa menyampah.. make it easy.. bye..!