PENANG TRIP





























HI DISEMBER ..!
Sempena cuti sekolah ni, gmey bawak hadik jejalan Penang..
sebenarnya kat penang ni banyak tempat-tempat menarik yang boleh kunjungi dan lepak-lepak,
antaranya, Penang Street Art,  Padang Kota Lama, Gurney, Queen Bay, Bukit Bendera, Batu Ferringhi dan macam-macam lagi lah..

Kitorang jejalan penang dari pagi smpai ke pagi.. huhu..

PENANG STREET ART



Penang Street Art menarik nya ialah lukisan dan tempat yang sesuai, datang sini bawa adik jejalan boleh nampak keceriaan diwajah dia huhu, Suasana yang ceria, tambah lagi bulan 12, penuh dengan family dari jauh bawak anak-anak datang bercuti. Meriah meleleh..


Eh.. Hitam..! 
Setelah 15 Minit kami jalan kaki, letih la pulakkk..
So sewa la basikal tayar 4 ni sejam - RM20, ingatkan lega la naik benda ni, rupanya penat juga kena kayuh, hui.. peluh bersimbah uih..



Ini salah satu Dinding Penang Street Art, lukisan Mural kanak-kanak bermain buaian,
Nice tak ? :)

Ni acah-acah nak jadi model dinding.. haha #HAVOC

Background belakang tu art yang ditambah oleh pengunjung, nice, 
nampak tak gmey tambah nama gmey kat atas tu ? :)


Ha.. ni Mr Photographer gmey, gambar-gambar menarik diatas, dia lah gambilnya.. aurmmm
aurmm


Ha.. dia juga Pemandu Basikal terlatih kami, 
tapi kena kayut sama2, huu.. peluh meleleh..

 JOM BELAHH..


Ha.. Setelah penat pusing-pusing street Art, lepak makan passembor kat padang kota, sedap weih.. harga pun sedap.. 

PESTA PULAU PINANG 2016


Setelah sekian lama tak datang, last datang haritu tahun 2011 dengan kekawan POLIMAS,
Akhirnya 2016 datang lagi ke pesta penang ni.. Huh..!


Muka ceria sebelum main musing2.. lepas tu jem habis otak haha..







Ha.. lepas naik musing2, terus tak boleh nak selfie dah.. otak jemm..
huuu.. 

k lah, jumpa lagi dilain post, tata..


END OF ENTRY

 " Pengalaman mendewasakan kita " 







0 Comment:

 

Facebook Page

About Me

Hi, Selamat datang ke BLOG Gmeyz, Semua cerita suka duka gmeyz ada kat sini sampai bila2.. Baca kalau rasa suka, blah kalau rasa menyampah.. make it easy.. bye..!