LANGKAWI TRIP


Hi korang, kali ni nk share sikit trip ke langkawi..
Dah banyak kali ke sana tapi tak pernah nak share..

Kat langkawi ni kalau nak puas datang 3 hari 2 malam pun dah ok.. 

PARKING JETTEY
First kita cerita  pergerakan dari kuala perlis, sebab gmey duk changlun huhu..
Parking di area jetty kuala perlis kalau berbumbung RM15, kalau tiada bumbung RM10 per day.
Jadi kalau 3 hari tu kena bayo la RM45 untuk berbumbung.. 
parking banyak jangan risau.. 

TIKET FERRY LANGKAWI
Tiket ferry ke langkawi pula RM18 sehala bagi dewasa pergi dan balik RM36 boleh beli di kaunter
Kalau orang tak ramai boleh tiket awal lah, kalau nk booking online pun boleh tapi kena booking 4 jam sebelum waktu berlayar.. yeah.. 

KERETA SEWA
Kereta sewa jangan booking siap2 di kuala perlis, kena kencing nanti, pengalaman 2 kali dah booking 
Siap2 di jettey kuala perlis, booking myvi RM50 sampai langkawi cakap  myvi tak ada, bagi kereta buruk  untuk ganti myvi, So kalau korang nk booking kereta boleh booking direct di langkawi
Confirm tak kena kencing, harga tu lego la sikit, biasa gmey booking myvi RM50@RM60 perday.
Deposit kereta dalam RM100/ RM50.



HOTEL
Kalau nak merasa duk langkawi boleh booking hotel area pantai cenang,
High recomended korang boleh stay di Mali-Mali Beach Resort 
rate dalam RM140 per Night kalau booking di traveloka. Resort ni betol2 tepi pantai,
 buka pintu bilik terus ke pantai,dan resort ni ada Kalut Bar, malam2 ada show api.. 
memang meriah kat sini. Kalau hotel ni full boleh try sandy sand resort, 
tak pun Landcons Hotel ( bukan tepi pantai tapi menarik boleh tengok view cenang )



yang ni lupa mali2 beach resort

Ni view Landcons Hotel.. nice kan..

Landcons Hotel ni jugak betol2 depan underwater world and Mcd.

TEMPAT-TEMPAT MENARIK
WAJIB PERGI KAT LANGKAWI..

- ISLAND HOPPING-

Island Hopping kat langkawi ni RM35 untuk 3 pulau, antaranya pulau dayang bunting, berah basah dan pulau singa besar. untuk island hopping korang boleh direct tempat di kaunter2 di area cenang street, pandai2 pilih ada yang letak harga lain, biasa tak lebih RM50. Island Hopping ni diorang akan pickup dan drop korang di hotel. So senang je. Kami island hopping pilih waktu pagi, jadi van pickup kitorang di mali2 beach resort 8.00pagi dan hantar balik dalam 3pm.
 Nie pic masa mandi manda di pulau dayang bunting
Nie mandi mandi di pulau beras basah.

-  SkyCab, SkyDome, SkyRex & 3D Art Langkawi - 

- Harga .....

On typing.. 
please wait





- NEST ROOFTOP
- PANTAI CENANG
- NIGHT STREET
- NIGHT SHOW
- MAKAN2
- SHOPPING COKLAT





On typing.. 
please wait



0 Comment:

 

About Me

Hi, Selamat datang ke BLOG Gmeyz, Semua cerita suka duka gmeyz ada kat sini sampai bila2.. Baca kalau rasa suka, blah kalau rasa menyampah.. make it easy.. bye..!